יום ראשון, 10 בפברואר 2013

עוף עם תפוחי אדמה

רכיבים:
-חלקי עוף כול אחד והמעודף עליו
-2 בצל
-3 שני שום
-2 תפוײא
-2 בטטה
-3 כפות שמן זית
-כפית טימין
-כף פפריקה מתוקה
-חצי כפית פפריקה חריפה
-חצי כפית צ'ילי גרוס
-חצי כפית כורכום
-כפית מלח
-כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות מניחים חצי מהכמות בתחתית התבנית.
פורסים את הבטטה והתפו"א לפרוסות את בתפו"א עדיף לבשל חצי בישול במים רותחים.
לוקחים את כול התבלינים השמן והשום כותשים אותם בעזרת מכתש ידני או במיקסר למי שאין ומורחים את התפו"א הבטטה והעוף נותנים לו לנוח במקרר כמה שיותר זמן יותר טוב לאחר מכן מוסיפים אותו לתבנית ומעליו מוסיפים את שאר הבצל לאחר שקצצנו אותו דק דק.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 220-250 מעלות לשעה ועוד רבע שעה בלי המכסה להשחמה... בתאבון

אין תגובות: